Groentepannenkoeken in regenboogkleuren

Bron: Allerhande Albert Heijn

CategorieBevat4 porties
Bereiden30 min

Eat the rainbow! Van deze gezonde groentepannenkoeken word je gelukkig.

Dit heb je nodig

  • 100 gram koelverse pompoenstukjes
  • 100 gram (diepvries) fijngesneden spinazie
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram volkoren tarwemeel
  • 2 witte vrije uitloopeieren
  • 75 milliliter halfvolle melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram gekookte rode biet
  • 250 gram (diepvries) mangostukjes
  • 3 eetlepel olijfolie mild
  • 75 milliliter water

Zo maak je het

Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar en giet af. Laat de spinazie uitlekken. Meng ondertussen het amandelmeel, tarwemeel, de eieren, de melk en bakpoeder met de staafmixer tot een beslag. Verdeel het beslag over 3 kommen.
Snijd de rode biet grof. Voeg per bakje beslag achtereenvolgens 1 groente toe: pompoen, rode biet, spinazie. Meng elk beslag apart met de staafmixer tot een oranje, roze en groen beslag. Ga van licht naar donker, zodat elke kleur mooi blijft.
Doe de mango met het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan ca. 10 min. Zet het vuur uit. Neem de pan van het vuur en stamp de mango grof met de pureestamper.
Verhit 2 koekenpannen met antiaanbaklaag met elk een ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2 oranje pannenkoeken van Ø 8 cm in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo met de rest van de olie ook de roze en groene pannenkoeken. Serveer per persoon 3 verschillende kleuren pannenkoeken met de lauwwarme mangocompote.

Voedingswaarden

Porties: 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 325
% Dagelijkse behoeften*
Vetten 21g33%
Natrium 200mg9%
Koolhydraten 22g8%
Vezels 5g20%
Eiwitten 10g20%

* De procentuele dagelijkse behoeften zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.

Ingredients

Directions

Groentepannenkoeken in regenboogkleuren