Energiereep

Bron: "Afvallen met gezond en vooral lekker eten", Natalia Rakhorst

CategorieBevat10 porties
Bereiden10 minOventijd20 minTotale tijd30 min

In de winkels zijn verschillende energie- en notenrepen te koop. Deze bevatten vaak veel toegevoegde suikers en allerlei geur-, kleur- en smaakstoffen. Hier een recept voor een energiereep waarvan je precies weet wat erin zit.

Dit heb je nodig

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram gedroogde dadels
  • 50 gram amandelen
  • 1 ei
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram sesamzaad
  • 25 gram havermout
  • snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
Laat de boter op laag vuur smelten. Klop het ei los in een ruime kom, voeg de boter met alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Vet een cakevorm in en leg er eventueel een stukje bakpapier in. Verdeel het mengsel zo egaal mogelijk in de cakevorm en druk het goed aan.
Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.

Tips en tricks

De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is.
De abrikozen en cranberries kan je eventueel vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt.

Voedingswaarden

Porties: 10


Hoeveelheid per portie
Calorieën 137
% Dagelijkse behoeften*
Vetten 7.2g7%
Koolhydraten 13.6g9%
Vezels 2.2g5%
Eiwitten 3.2g12%

* De procentuele dagelijkse behoeften zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.

Ingredients

 50 g gedroogde abrikozen
 50 g gedroogde cranberries
 50 g gedroogde dadels
 50 g amandelen
 1 ei
 20 g ongezouten roomboter
 50 g sesamzaad
 25 g havermout
 snufje zout

Directions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
Laat de boter op laag vuur smelten. Klop het ei los in een ruime kom, voeg de boter met alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Vet een cakevorm in en leg er eventueel een stukje bakpapier in. Verdeel het mengsel zo egaal mogelijk in de cakevorm en druk het goed aan.
Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.

Energiereep