Bron: "Afvallen met gezond en vooral lekker eten", Natalia Rakhorst
In de winkels zijn verschillende energie- en notenrepen te koop. Deze bevatten vaak veel toegevoegde suikers en allerlei geur-, kleur- en smaakstoffen. Hier een recept voor een energiereep waarvan je precies weet wat erin zit.
Dit heb je nodig
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 50 gram gedroogde cranberries
- 50 gram gedroogde dadels
- 50 gram amandelen
- 1 ei
- 20 gram ongezouten roomboter
- 50 gram sesamzaad
- 25 gram havermout
- snufje zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
Laat de boter op laag vuur smelten. Klop het ei los in een ruime kom, voeg de boter met alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Vet een cakevorm in en leg er eventueel een stukje bakpapier in. Verdeel het mengsel zo egaal mogelijk in de cakevorm en druk het goed aan.
Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.
Tips en tricks
De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is.
De abrikozen en cranberries kan je eventueel vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt.
Voedingswaarden
Porties: 10
- Hoeveelheid per portie
- % Dagelijkse behoeften*
- Vetten 7.2g7%
- Koolhydraten 13.6g9%
- Vezels 2.2g5%
- Eiwitten 3.2g12%
* De procentuele dagelijkse behoeften zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 170 graden en snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
Laat de boter op laag vuur smelten. Klop het ei los in een ruime kom, voeg de boter met alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Vet een cakevorm in en leg er eventueel een stukje bakpapier in. Verdeel het mengsel zo egaal mogelijk in de cakevorm en druk het goed aan.
Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.