Bananenbrood

Bron: uitpaulineskeuken.nl

CategorieBevat10 porties
Bereiden5 min

Yum, dit bananenbrood is het perfecte gezonde tussendoortje. Als je deze op zondag maakt, kun je er de rest van de week van genieten.

Dit heb je nodig

  • 200 gram (spelt)bloem
  • 3 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 75 gram pindakaas
  • 50 gram pure chocoladestukjes
  • 60 gram dadels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Pureer 3 bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.
Mix de eieren en de pindakaas doorheen. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en de koekkruiden toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Halveer de 4e banaan en leg deze bovenop het banana bread.
Bak het bananabread in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het banana bread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Voedingswaarden

Porties: 10


Hoeveelheid per portie
Calorieën 330

Ingredients

Directions

Bananenbrood