Bacon-ei muffins

Bron: "Afvallen met gezond en vooral lekker eten", Natalia Rakhorst

CategorieBevat4 porties
Bereiden10 minOventijd15 minTotale tijd25 min

Onderstaand een recept voor bacon-ei muffins. Hierop zijn echter veel variaties mogelijk. Zo kan je onder andere ook paprika, prei, bosui, champignons en selderij toevoegen.

Dit heb je nodig

  • halve rode ui
  • 50 gram tomaat
  • 15-20 sprietjes bieslook
  • 3 eieren
  • 30 milliliter halfvolle melk (2 eetlepels)
  • 20 gram geraspte kaas
  • 60 gram ontbijtspek (ronde plakken)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de bieslook fijn.
Doe de eieren, melk en fijngehakte groente en de bieslook in een grote kom en klop het met een garde tot het luchtig is. Het mengsel krijgt dan een schuimlaagje. Roer de helft van de geraspte kaas door het eiermengsel.
Neem de muffinvorm en vet vier ‘vakjes’ in met een heel klein beetje olijfolie. Bekleed elk vakje met ongeveer 15 gram ontbijtspek. Probeer ervoor te zorgen dat het spek een dichte laag vormt zodat er zo min mogelijk ei doorheen kan lopen. Verdeel het mengsel over de vier vakjes en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar. Om te testen of de muffin gaar is kun je er even in prikken met een cocktailprikker. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar.

Tips en tricks

Koop dunne plakken ontbijtspek. Je kunt dan voor elke muffin ongeveer anderhalve plak gebruiken en dat is handig om het vormpje goed te bekleden. Daarnaast is dit ook beter voor de smaak.

Voedingswaarden

Porties: 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 112
% Dagelijkse behoeften*
Vetten 7.6g12%
Koolhydraten 2.5g1%
Vezels 0.4g2%
Eiwitten 8.2g17%

* De procentuele dagelijkse behoeften zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.

Ingredients

 ½ rode ui
 50 g tomaat
 1520 sprietjes bieslook
 3 eieren
 30 ml halfvolle melk (2 eetlepels)
 20 g geraspte kaas
 60 g ontbijtspek (ronde plakken)

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de bieslook fijn.
Doe de eieren, melk en fijngehakte groente en de bieslook in een grote kom en klop het met een garde tot het luchtig is. Het mengsel krijgt dan een schuimlaagje. Roer de helft van de geraspte kaas door het eiermengsel.
Neem de muffinvorm en vet vier ‘vakjes’ in met een heel klein beetje olijfolie. Bekleed elk vakje met ongeveer 15 gram ontbijtspek. Probeer ervoor te zorgen dat het spek een dichte laag vormt zodat er zo min mogelijk ei doorheen kan lopen. Verdeel het mengsel over de vier vakjes en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar. Om te testen of de muffin gaar is kun je er even in prikken met een cocktailprikker. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar.

Bacon-ei muffins