Pizzawrap tonijn

Bron: "Afvallen met gezond en vooral lekker eten", Natalia Rakhorst

CategorieBevat2 porties
Bereiden45 minOventijd8 minTotale tijd53 min

Makkelijke en snelle pizza’s, ook wel tortizza genoemd. Lekker als snelle lunch of lichte maaltijd.

Dit heb je nodig

  • 2 wraps van 40 gram per stuk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 pak of blik gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 60 gram tonijn op water (uitgelekt gewicht)
  • 50 gram champignons
  • ½ rode ui
  • ½ paprika

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meebakken terwijl je het goed los roert. Voeg de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat de saus op laag vuur een half uur pruttelen tot hij lekker dik is. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om te voorkomen dat de saus aanbrandt.
Breng de saus eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd alle ingrediënten voor de toppings.
Bak de wrap ongeveer 3 minuten voor in de oven zodat deze al een beetje knapperig is. Haal de wrap uit de oven en smeer deze in met ongeveer 50 gram saus. Beleg de pizza met de toppings en bak hem nog ongeveer 5 minuten.

Tips en tricks

De ingrediënten voor de tomatensaus leveren ongeveer 300 gram saus op. De saus die je overhoudt kan je invriezen voor een volgende keer.

Voedingswaarden

Porties: 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 292
% Dagelijkse behoeften*
Vetten 8.7g14%
Koolhydraten 32.3g12%
Vezels 3.0g11%
Eiwitten 20.7g42%

* De procentuele dagelijkse behoeften zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn, afhankelijk van uw caloriebehoefte.

Ingredients

 2 wraps van 40 gram per stuk
 1 ui
 1 teentje knoflook
 70 g tomatenpuree
 1 pak of blik gezeefde tomaten
 1 tsp Italiaanse kruiden
 60 g tonijn op water (uitgelekt gewicht)
 50 g champignons
 ½ rode ui
 ½ paprika

Directions

1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meebakken terwijl je het goed los roert. Voeg de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat de saus op laag vuur een half uur pruttelen tot hij lekker dik is. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om te voorkomen dat de saus aanbrandt.
Breng de saus eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd alle ingrediënten voor de toppings.
Bak de wrap ongeveer 3 minuten voor in de oven zodat deze al een beetje knapperig is. Haal de wrap uit de oven en smeer deze in met ongeveer 50 gram saus. Beleg de pizza met de toppings en bak hem nog ongeveer 5 minuten.

Pizzawrap tonijn